sábado, 21 de abril de 2012

Via Esperó Nou i Prou

Via: Esperó Nou i Prou
Zona: Montanissell - Serra de Sant Joan
Dificultat obligada: V+, A1
LLargària: 155 (50+40+25+50)
Equipament: Espits, clau i pont de roca (semi-equipada)
Material: Jocs de friends i tascons
Orientació: Sud
Aproximació:  Pista entre Organyà i Coll de Nargó per Montanissell. La via es troba en el sector central, després d'una masia situada al costat de la pista.
Descens: Caminant per la canal de l'esquerra de l'esperó.
Oberta: Remí Brascó i Joan Jover 26/11/2000
Fotos: Sergi (com el dia la meva càmera es va quedar a caseta)


Ha estat un dia de molt fred i aire, i ens ha fet plogim i una mica de neu. Però tot i que jo no tenia tampoc un bon dia ha sortit tot prou bé.

Peu de via
L1 (V+) 50m

El primer llarg és una mica brut, ple d'arbres que fan molt fregament amb la corda, hi ha molta terra i poca roca. Decideixo de fer la reunió abans del clau i l'espit del pas de V+, en una savina.
Continuo i ara si que puc fer el V+, una placa amb pocs peus i una fissura lateral petita per les mans. Abans ho intento fer seguit però la corda feia molta tensió i decideixo baixar i fer la reunió a la savina.



Primera assegurança que trobem a la via, ens indica per a on comença

Troç brutot


Pas de V+

L2 (V+) 40m

Comença amb un franqueig a la dreta, una mica brutot, per anar a parar a una placa sense assegurançes i després a una panxeta a on està el pas de V+, sortint amb escases mans i fent un pas de valor.



Pas V+

L3 (V+) 25m

Per mi el més maco de tots. Jo portava un dia una mica negre, com el temps. He començat a escalar, fins arribar quasi a l'assegurança i m'ha donat un daltabaix. Por, negativisme i moltes coses que han sortit en aquest llarg, quem'han fet decidir a baixar d'un friend i deixar al meu company que continui ell.

Després del pas de V+, que transcorre en una fisura que va tota l'estona per sota del sostre, ens hem de col.locar a sobre d'ell. I és el que fa mes por: superar aquest tram i anar d'una paret a l'altre.


abans del pas de V+


L4 (A1) 50 m

Comença amb un desplom amb escases presses però ben assegurats els passos amb més compromís. La sortida de la segona assegurança és una mica delicada i s'ha de mirar molt bé, dons no hi ha moltes posibilitats. Però el Sergi ho fa molt bé, possa assegurances a base de friends i algun tasco, que després em costen una mica de treure.






Ressenya Joan Jover

No hay comentarios:

Publicar un comentario